יוני 2024

זוכרים את התחושה הזו?
אתם קמים בבוקר, שותים קפה עם עיתון ביד, מתעמקים במאמר מעניין. לפתע, פרסומת קטנה תוכה באמצע הטקסט מפריעה לשלווה. אתם אומרים לעצמכם "שוב?" וחוזרים לקריאה.

 

17 וחצי דקות אחר כך, אתם כבר בדרך לעבודה, שומעים את תוכנית הרדיו האהובה עליכם. פתאום, באמצע השיר הכי יפה, מגיע קטע פרסומת צורמני. אתם זורקים קללה לאוויר, מנסים לחזור למוד האזנה, אבל זאת כבר לא אותה המנגינה.

 

אז האם הפרסום בעיתונים וברדיו עדיין עובד? – מבט מהיר על המותגים שמפרסמים במהדורת הפרינט של הארץ מבהירה שהתשובה לשאלה הנ"ל היא בהחלט כן! ואם יש עדיין מסה קריטית של פרסומות "מעצבנות" ברדיו – אז כמאמר הקלישאה – כנראה שהפרסום ברדיו עדיין עובד.

 

בעידן דיגיטלי שבו אנחנו צורכים מידע בעיקר ברשתות חברתיות ובאתרי אינטרנט, שם הפרסומות ממוקדות אלינו אישית, מלוות בסרטונים מושקעים ובאנימציות מרהיבות, עיתוני הפרינט והרדיו נראים כמו שרידים מימים אחרים. לכאורה.

 

אבל האמת היא שלרדיו ולעיתונים יש עדיין לא מעט יתרונות.

 

כך למשל, עבור אחד הלקוחות שלנו, חברת הפינטק bizi, יזמנו פרסום ברדיו ובעיתונות הפרינט בנוסף לפעילות בדיגיטל.

 

קמפיין הרדיו שהרצנו הניב עליה של 45 אחוז בכניסות לאתר שלה בסמוך למועדים בהם הפרסומות שודרו. קמפיין הפרינט בעיתונות הכלכלית הניב עליה של 37 אחוז בכניסות לאתר.

 

לסיכום, להלן ריכז היתרונות של פרסום בערוצי המדיה המסורתיים:

אמינות: עיתונים ורדיו נחשבים לאמינים ומקצועיים, ולכן פרסום בהם זוכה לאמינות גבוהה יותר מצד הציבור.

קהל רחב: הם מגיעים לקהל רחב מאוד, כולל אנשים שאינם פעילים ברשתות חברתיות או באינטרנט.

השפעה רגשית: הם יכולים ליצור קשר רגשי עמוק יותר עם הציבור, כיוון שהם מאפשרים שימוש בטקסט, תמונות וסאונד בצורה יצירתית ומרגשת.

שילוב: ניתן לשלב פרסום מסורתי עם פרסום דיגיטלי בצורה יעילה, על מנת להגיע לקהל רחב עוד יותר.

 

העולם הדיגיטלי הוא נפלא, אבל לפעמים כדאי לחזור קצת אחורה בזמן, לימים פשוטים יותר, ולהיזכר בכוח של פרסום מסורתי.